playMaker

Author Topic: global event not work [SOLVED]  (Read 1147 times)

kapoke69

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
global event not work [SOLVED]
« on: January 07, 2018, 03:49:18 AM »
i want to send global event"ADDSCORE"(set as global event already) to another object but the event not send to another object(gamemanager in my case), how can i fix? thx

1more question, how to increase gui text since i use "gui scale" but it not increase size at all :(
« Last Edit: January 14, 2018, 09:08:49 AM by djaydino »

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4008
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: global event not work
« Reply #1 on: January 07, 2018, 07:01:42 AM »
Hi.
Probably because they are perfabs :)

Check out this video :

« Last Edit: January 07, 2018, 03:05:57 PM by Alex Chouls »

verybinary

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 81
    • View Profile
    • The Museum of Digital
Re: global event not work
« Reply #2 on: January 08, 2018, 01:38:33 AM »
I do see that its a global transition, but does it have a checkmark in the event list?
If so, did the event call get set up with gamemanager before gamemanager got prefabed? If you made it a prefab after, it might be trying to communicate with the wrong object.
If else, put a lock on the FSM and press play to make sure its not actually being called, but addscore isn't doing what you want it to for whatever reason.

kapoke69

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: global event not work
« Reply #3 on: January 08, 2018, 05:59:16 AM »
I do see that its a global transition, but does it have a checkmark in the event list?
If so, did the event call get set up with gamemanager before gamemanager got prefabed? If you made it a prefab after, it might be trying to communicate with the wrong object.
If else, put a lock on the FSM and press play to make sure its not actually being called, but addscore isn't doing what you want it to for whatever reason.
i speak poor ENG, i can tell it have a checkmark in event list.
the rest i can't understand :( but thx anyway

kapoke69

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: global event not work
« Reply #4 on: January 08, 2018, 10:13:31 AM »
Hi.
Probably because they are perfabs :)

Check out this video :



yes, i use prefab at "specific object" bcoz when i drag drop gameManager from the scene to "specific object" it appear as the picture i show below, and it has many option(which confuse me which one i want to use) that why  i  drag drop from prefab. can you tell me how to avoid that (i just want drag drop without option)
thx in advance

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4008
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: global event not work
« Reply #5 on: January 08, 2018, 03:01:48 PM »
Hi.
If the action is in a prefab in your 'project window' you can not drop in scene objects from the 'Hierarchy window'.

kapoke69

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: global event not work
« Reply #6 on: January 10, 2018, 07:10:00 AM »
Hi.
If the action is in a prefab in your 'project window' you can not drop in scene objects from the 'Hierarchy window'.
So, to prevent my problem is, do prefab after i dont need to  drag drop the object anymore, right?

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4008
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: global event not work
« Reply #7 on: January 10, 2018, 08:12:46 AM »
Hi,
This will break the connection on the prefab created in your project folder.

This is a unity limitation that you can't communicate directly to objects in the project folder.

When you run the game, bring in your prefab and connect them like on the video.

kapoke69

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: global event not work
« Reply #8 on: January 14, 2018, 02:19:17 AM »
Hi,
This will break the connection on the prefab created in your project folder.

This is a unity limitation that you can't communicate directly to objects in the project folder.

When you run the game, bring in your prefab and connect them like on the video.
thx a lot, dino.