Playmaker Forum

PlayMaker News => General Discussion => Topic started by: InbalTal on November 02, 2018, 11:44:42 AM

Title: <Problem>How to...
Post by: InbalTal on November 02, 2018, 11:44:42 AM
Hi
I need Your Advaise about how to do the next situation with playmaker:
The scene is build for AR Mode
In the upper side of the scene their are multple Buttons. Every Button calls another 3d object to show up in the scene.
In the Lower Side of the scene, their are also multple Buttons. Every Button calls another Material that change a apart of the 3d Object.

The problem is that there are planty of object and planty of Material, and that a lot of work to do this manualy.

My Quastion:; Is there an Automate option with Playmaker that when I Thach  one button of material, all the spesific object will change to another material in one definiton?How to do this (with Playmaker)

Thank a lot
Inbal


Title: Re: <Problem>How to...
Post by: heavygunner on November 02, 2018, 11:59:49 AM
Set Material :)
Choose Object & Materials :)
Title: Re: <Problem>How to...
Post by: InbalTal on November 02, 2018, 12:54:11 PM
Thank's,
But how can l set multiple material to multiple object with automatically?
Title: Re: <Problem>How to...
Post by: heavygunner on November 02, 2018, 02:23:53 PM
Thank's,
But how can l set multiple material to multiple object with automatically?
Add Set Random Material to each prefabs. You can add any Material from a specific list of materials to an Object
Title: Re: <Problem>How to...
Post by: InbalTal on November 03, 2018, 02:44:42 AM
Thank's , I will try this
Title: Re: <Problem>How to...
Post by: InbalTal on November 03, 2018, 06:23:46 AM
My question is how could I make one button work on multiple objects at the same time and not one button per one object. same goes for changing materials, if I want to use one material switch button to work on multiple objects on screen at once.
Title: Re: <Problem>How to...
Post by: heavygunner on November 03, 2018, 08:24:03 AM
Hi !
Copy and paste the FSM to all objects. I did a small sample. Instead of button click, I used change Material Color each time.


For materials, You may need Arrays. I also newbie. I didn't tried Arrays yet.
I hope someone will help :)
Title: Re: <Problem>How to...
Post by: InbalTal on November 03, 2018, 08:34:20 AM
HI
Thank for your answer  :)