playMaker

Author Topic: Trigger2D Event not working after send event?[SOLVED]  (Read 1390 times)

Krillan87

  • Beta Group
  • Full Member
  • *
  • Posts: 185
Trigger2D Event not working after send event?[SOLVED]
« on: June 03, 2019, 12:11:45 PM »
Hi,

I have a pretty simple mechanic that for some reason don't work as I want. I've setup everything as it *should* work but i doesn't.

So there is 2 simple colliders that do not register for some reason. Gameobject "Mui" that has a collider and a rigidbody. And gameobject "Mui trigger zone" that is a box collider with the FSM.

Mui is already inside the collider when the state with the Trigger2D event goes active, the trigger is set to "on trigger stay" (but do not work with enter either).

I've made a video showing off the issue. Anyone have any inputs on what may be the issue here?

Video:
https://gfycat.com/UnrulyLinearAuk

/Christian
« Last Edit: November 08, 2019, 08:35:20 AM by jeanfabre »

Krillan87

  • Beta Group
  • Full Member
  • *
  • Posts: 185
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #1 on: September 18, 2019, 04:24:10 AM »
Bump!

This issue is right now halting my whole project. Does anyone have any clue why this happens? Could it have to do with the sprite swap or something?

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6484
    • jinxtergames
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #2 on: September 18, 2019, 05:06:13 PM »
Hi.
I remember having issues as well with an object that was not moving.

Try adding a rigidbody to the Trigger Zone and set as 'Is Kinematic'

I am not sure if that was the solution tho, let me know if it helped :)
Ecosystem might not work at the moment
here are direct Github Links to the custom actions :
https://github.com/PlayMakerEcosystem
https://github.com/jeanfabre


Join the PlayMaker Discord Channel!

Krillan87

  • Beta Group
  • Full Member
  • *
  • Posts: 185
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #3 on: September 19, 2019, 04:51:39 AM »
Hi.
I remember having issues as well with an object that was not moving.

Try adding a rigidbody to the Trigger Zone and set as 'Is Kinematic'

I am not sure if that was the solution tho, let me know if it helped :)

Hi!

Thanks for your reply! No sadly adding the kinematic rb did not work. But it seems to have something to do with object not moving, beacuse if i just move it 0.1 units the trigger happens.

could this be a bug in playmaker?

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6484
    • jinxtergames
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #4 on: September 19, 2019, 09:39:25 AM »
Hi.
No its actually a unity thing
Ecosystem might not work at the moment
here are direct Github Links to the custom actions :
https://github.com/PlayMakerEcosystem
https://github.com/jeanfabre


Join the PlayMaker Discord Channel!

Krillan87

  • Beta Group
  • Full Member
  • *
  • Posts: 185
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #5 on: September 26, 2019, 09:31:23 AM »
Hi.
No its actually a unity thing

Oh okey I see. I guess there is no real soultion to the issue, sadly?

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6484
    • jinxtergames
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #6 on: September 27, 2019, 05:56:28 AM »
Hi.
What unity version are you using?
Ecosystem might not work at the moment
here are direct Github Links to the custom actions :
https://github.com/PlayMakerEcosystem
https://github.com/jeanfabre


Join the PlayMaker Discord Channel!

Krillan87

  • Beta Group
  • Full Member
  • *
  • Posts: 185
Re: Trigger2D Event not working after send event?
« Reply #7 on: November 08, 2019, 07:38:34 AM »
Just in case there is someone else that runs into this issue I found the solution. Just change the "Sleeping mode" on the Rigidbody to "Never Sleep" and the issue disappears.

Cheers!