playMaker

Author Topic: Prefab not updating properly  (Read 2231 times)

4s4

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Prefab not updating properly
« on: May 16, 2012, 09:01:50 AM »
I have a prefab that had two different game object variables. Something happened,and now changes in the prefab are not updating properly in the scene anymore.

This is what I've under the prefab:


and this is what i get in the scene version:

4s4

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Prefab not updating properly
« Reply #1 on: May 16, 2012, 09:04:53 AM »
it seems that if I drag the prefab to the scene again, it has the proper values, but the earlier prefabs are still not updating. is this a Unity issue? is there anyway to refresh the prefabs?

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3207
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Re: Prefab not updating properly
« Reply #2 on: May 16, 2012, 09:35:33 AM »
What version of Playmaker are you using? (Main Menu > PlayMaker > About Playmaker...)

4s4

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Prefab not updating properly
« Reply #3 on: May 16, 2012, 10:28:12 AM »
playmaker 1.3.2
unity 3.5.1f2

got around the problem by creating the prefabbed element again in the scene, hope it doesn't happen again. Sorry for really messy bug report :(
It definitely had something to do with game object variables, as I was tweaking them around when it happened.
« Last Edit: May 16, 2012, 10:30:26 AM by 4s4 »

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3207
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Re: Prefab not updating properly
« Reply #4 on: May 16, 2012, 11:45:46 AM »
There was a bug fix for this in 1.3.3.

Backup your project before updating!



4s4

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Prefab not updating properly
« Reply #5 on: May 16, 2012, 12:12:34 PM »
cool, will update, thanks for the quick response!

4s4

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Prefab not updating properly
« Reply #6 on: May 18, 2012, 02:07:06 AM »
I updated PM, and everything seemed be working. Until it happened again, with another object this time.. argh.  :-\
Some values just won't update. Do I have too many variables or what's causing this? I didn't have any problems earlier.

How it happened this time:
I was tweaking game object variables. I'm using set position action: specify game object > the gameobject variable is stuck into using wrong GO variable. drag and dropping the prefab in to the scene has no effect.

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3207
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Re: Prefab not updating properly
« Reply #7 on: May 18, 2012, 11:12:11 AM »
Is the problem persistent? E.g. you can close Playmaker/Unity, re-open and it's still broken? If so can you send me the project in the broken state?

I haven't been able to reproduce this problem here, so a working repro case would be great!

EDIT: Can you also submit a bug with the Playmaker bug reporter so I get more info on your setup? Thanks!