playMaker

Author Topic: How to Pick which Array to Edit ? (without using draw many diagram & connection)  (Read 119 times)

rainexplorer

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Hi,

i have 26 Boolean-Array Variable that refer to Alphabet. i need to save state of each Alphabet to Boolean Array, so each Alphabet has its own Boolean-Array.

However, the problem is let's say for example current state is "Alphabet E" which mean the Alphabet number is "5". then how to pick Array "index_E" so i can save state only to "index_E", because all operation will be same for all Array, save boolean state and without need to draw messy element like in screenshot

My Approach :

1) Copy Existing Array to Temporary Array then copy back/replace after edited,but i didnt found how to copy entire Array except using loop-next element.

or

2) Pick Array to Edit, but didnt find any way for it...
 is there any more  easy way to achieve this? Please See below screenshot:

« Last Edit: April 17, 2018, 07:28:19 AM by rainexplorer »

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2884
    • View Profile
    • jinxtergames
Hi,
You might want to use array maker (a more advanced array system)

you can get the package on the Ecosystem
and you can find some arraymaker tutorials on the User Tutorial Wiki Page

1 of the big advantages is that you can use the reference with a string, so it is easier to refer to each array :)

nightcorelv

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
u can use a string variable to store the array name and then, use my FSM array actions to choice and edit array variables by the string variable
http://hutonggames.com/playmakerforum/index.php?topic=18563.0
« Last Edit: April 18, 2018, 06:50:33 AM by nightcorelv »

rainexplorer

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
u can use a string variable to store the array name and then, use my FSM array actions to choice and edit array variables by the string variable
http://hutonggames.com/playmakerforum/index.php?topic=18563.0

Thanks, i will try...

btw Have you upload it into ecoBrowser ?
« Last Edit: April 18, 2018, 08:37:31 PM by rainexplorer »

rainexplorer

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Hi,
You might want to use array maker (a more advanced array system)

you can get the package on the Ecosystem
and you can find some arraymaker tutorials on the User Tutorial Wiki Page

1 of the big advantages is that you can use the reference with a string, so it is easier to refer to each array :)

Thanks i will try & learn first...