playMaker

Author Topic: Fsm's and Actions just showing hash  (Read 1201 times)

stoffl

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Fsm's and Actions just showing hash
« on: August 19, 2017, 11:14:07 PM »
Hi,
it would be great if anybody could help me with this. Fsm's and Actions just showing hash and Actions are overlayed.

What i did:
I accidentally started an older version of unity with my current project. I canceled the import and opened the project with the right newer version. My fsm's where missing. I changed to force text in editor settings, than i appllied the missing fsm script. All was good on one fsm. I saw that i appllied the plamaker web dll instead of playmaker dll, so i quit unity without saving and restarted again to apply the playmaker dll, but my fsm's showed up like this(see image).

I guess i have to learn it the hard way. No backup since 5 days...
You know the moments when one eye is slowy starting to twitch...This is one of them.

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4611
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #1 on: August 20, 2017, 12:14:05 AM »
Hi,
this looks indeed very bad
Have you tried reinstalling playmaker

After importing if it does not show the installer, go to playmaker/install and open the playmaker package

stoffl

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #2 on: August 20, 2017, 02:01:10 AM »
Thank's djaydino,

i tried to reinstall playmaker, but didn't work out. I forgot to mention that i opened the playmaker.dll with the windows editor instead of the playmaker.dll.mdb to get the GUID...The Checkmark for "Always use the selected program" was on... Maybe that causes the error. I deleted that with regedit but didn't work. Now i'm downloading unity 2017 to install playmaker from start and importing the exported szene

stoffl

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #3 on: August 20, 2017, 02:43:12 AM »
didn't work my exported scene has that hash in it

tcmeric

  • Beta Group
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 740
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #4 on: August 20, 2017, 04:18:08 AM »
Did you have debug on?

Is only playmaker showing hash? What about other components?

[Edit: I see you solved the cause]
« Last Edit: August 20, 2017, 04:21:43 AM by tcmeric »

stoffl

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #5 on: August 20, 2017, 04:27:27 AM »
Debug is off. It just appears on Playmaker related stuff.
It's also not working, and missing references
getting 999+ error massages:
Could Not Create Action: [missing Owner]: 46534d: 4172726179204c697374204164642070726963655553: 4875746f6e6747616d65732e506c61794d616b65722e416374696f6e732e41727261794c697374416464 (Maybe the script was removed?)

Thank's for your input!

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14684
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #6 on: August 21, 2017, 12:07:47 AM »
Hi,

 woah, Never seen that before... That's not looking good at all.

If references go lost during old Unity compilation process, I am not sure there is a way to get it back. This sucks indeed...

have you tried "Re import all" from Unity asset menu?

 bye,

Jean

stoffl

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #7 on: August 22, 2017, 05:52:53 AM »
Hi jean,
yes i tried it all. It looks like the metafile got destroyed somehow. Templates i made are also not useable. All playmaker names, variables and values are hashes with new hash references in debug. I started all over again. At least all graphic components and the structures of the scenes are still there.
Thank's for your help!

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14684
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #8 on: August 23, 2017, 11:50:33 PM »
Hi,

 ouch... indeed it's never a good idea to mess up Unity versions especially downgrading.

To prevent further similar situation, I strongly recommand using github or bitbucket ( Free for private use), and host your project with it, ALL my projects are on github and bitbucket, I never lost anything because it's all remote, so if indeed I mess up Unity version and corrupt my local copy, not a problem, I simply get the version back from the remote copy hosting on github.

Bye,

 Jean

 

stoffl

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #9 on: August 24, 2017, 04:28:04 AM »
Thank's for your tip Jean. I definitely need a good backup solution after that crash.

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4611
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: Fsm's and Actions just showing hash
« Reply #10 on: August 25, 2017, 10:20:20 AM »
Hi,
Github/sourcetree combination.