playMaker

Author Topic: ArgumentOutOfRangeException: Non-negative number required. Parameter name: count  (Read 867 times)

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
I've recently upgraded my project to Unity 2018.3 and latest version of Playmaker.

In most FSMs when I right click on global transition I get this error.


Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3618
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Can you click the FSM tab and check the Data Version at the bottom of the inspector? It should say 2 unless it's a very old project.

What version of Playmaker and Unity did you update from?

If it says Data Version 1, try running PlayMaker > Tools > Update All Loaded FSMs
BACKUP your project first!

Or making any change to the FSM, e.g. moving a state should resave the FSM with the new Data Version.
« Last Edit: December 22, 2018, 12:11:07 PM by Alex Chouls »

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
On FSM featured in the video it says Data version 1. But I get this error on FSMs with Data version 2 as well.

I moved from 5.6.5 and Playmaker 1.8.4.f5

When I click Update All Loaded FSMs I get this
https://i.gyazo.com/ed118f0f5d9bcfe2adf6cbce46feb08f.png

« Last Edit: December 22, 2018, 12:33:03 PM by Gua »

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
Not sure why, but when I tried update all loaded FSMs for the second time. I got a lot more errors

https://i.gyazo.com/b8edb4816a658bbbfb928ef29f7c4f00.png

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3618
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Does making a manual change to the FSM update it to version 2?

1.8.4 is pretty old and 1.8.5 was a big update, so it might help to update the project to 1.8.5 first then 1.9.0. PM me if you need access to 1.8.5.

Also are you able to share the project so I can look at it? PM me a download link if you can share.

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3618
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Also, to double check, are you only seeing this in that project or in new projects also?

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
Does making a manual change to the FSM update it to version 2?
No.


Also are you able to share the project so I can look at it?
No. It's giant. Hundreds of gigabytes. But I can try to make seperate project with part from this project, where this issue will still occur.

Also, to double check, are you only seeing this in that project or in new projects also?
I did encountered some kind of issue in new empty project. It also appears when I try to create new global variable.

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
When I tried it the second time with new empty project. Everything worked fine. Maybe this issue was caused by Unity 5.6.5 that was opened in background.
I did encountered some kind of issue in new empty project. It also appears when I try to create new global variable.
When I tried it the second time with new empty project. Everything worked fine. Maybe this issue was caused by Unity 5.6.5 that was opened in background. Issue with my big project however remain.
« Last Edit: December 22, 2018, 01:11:18 PM by Gua »

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
I also get  Non-negative number required. error when I hit. Refresh used count in this scene. Even in empty scene.

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych

1.8.4 is pretty old and 1.8.5 was a big update, so it might help to update the project to 1.8.5 first then 1.9.0. PM me if you need access to 1.8.5.

Will I'll be able to install it in in Unity 2018.3? Will I'll be able to unsull in in project where 1.9.0 was already installed?

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
I'm currently doing some experiments, trying to find source of the issue. One strange tring that I've encountered is that. While I can use easy save 2 actions, I'm not able to locate scripts where those actions are stored

https://i.gyazo.com/fbcab2ee6b51c8cb0372fda110b863b4.png

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
Okay. I've made a huge progress. I've completely deleted Playmaker folder and installed Playmaker from the scratch into proper directory (Previously it wasn't in Playmakers default directory) some new errors appeared related to specific actions. When I've solved those errors, I did the test and Non-negative number required number did not pop-up. I'm not yet sure if logic somewhere is now broken. I'll post when I will have more info to share.

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
Unfortunately in the process of this fix, most Run FSM actions lost connections to template.

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
Unfortunately error has returned. Right now my project is at a stage where this error doesn't happen. But as soon as I open Canvas_RFPS prefab, edit fsm in there a save it. This error returns.


Happens also when I edit other prefabs.
« Last Edit: December 23, 2018, 07:17:46 AM by Gua »

Gua

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
    • View Profile
    • Andrii Vintsevych
Also are you able to share the project so I can look at it? PM me a download link if you can share.
I've sent you PM with the link.