playMaker

Author Topic: Videoclip Set Volume[SOLVED]  (Read 302 times)

AxelG

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Videoclip Set Volume[SOLVED]
« on: January 02, 2020, 08:08:00 PM »
Hello,

In my current project I'd like to be able to control the volume of a videoclip with a float variable.
There is no action for in Playmaker so I tried the "Set Property" action and at my surprise, there is most of the videoclip property but not the "Volume" one.
Is it on purpose or it's an oversight?

In any case does someone know how to achieve that?

Best,
Axel
« Last Edit: January 21, 2020, 06:09:22 AM by jeanfabre »

AxelG

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume
« Reply #1 on: January 06, 2020, 08:22:52 AM »
Up before it goes on second page.
Anyone?

billsclass

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume
« Reply #2 on: January 10, 2020, 06:32:24 AM »
Try running it through an Audio Mixer and control levels...?

AxelG

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume
« Reply #3 on: January 11, 2020, 10:00:31 PM »
Hey there,
Thanks, already tried. Couldn't solve my problem, so I went for an other way:
Separating the audio from the video. It's quite sad that there is no other solution but it works.

Best,
Axel

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14963
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume
« Reply #4 on: January 13, 2020, 01:48:25 AM »
Hi,

 I think you have to redirect the audio first to an audio source

https://docs.unity3d.com/ScriptReference/Video.VideoAudioOutputMode.html

Bye,

 Jean

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14963
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume
« Reply #5 on: January 13, 2020, 01:49:55 AM »
Hi,

 you also have this: https://docs.unity3d.com/ScriptReference/Video.VideoPlayer.SetDirectAudioVolume.html

can you use the action VideoPlayerGetCanSetDirectAudioVolume, does it says yes or no?

Bye,

 Jean

AxelG

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume
« Reply #6 on: January 16, 2020, 11:46:42 AM »
Hi Jean,

Thanks for your tips, I already tried the VideoPlayerGetCanSetDirectAudioVolume.
It says yes but the value is a boolean that I created. Maybe I'm not using it correctly.

Redirect the audio from an audio sources is what I did :)

Best,
Axel

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14963
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume[SOLVED]
« Reply #7 on: January 21, 2020, 06:10:14 AM »
Hi,

 that must be it then, anyway, for all my video needs, I have to say that relying to AVPro was a great move, but it's not free.

Bye,

 Jean

AxelG

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume[SOLVED]
« Reply #8 on: January 27, 2020, 04:22:11 PM »
Hi Jean,

Thanks for the tips I'll think of it, but it's rather expensive for now.
Also, the post wasn't really solved, since I'm using the solution I came-up with from the beginning. I still can't set the volume directly to the videoplayer.

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14963
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume[SOLVED]
« Reply #9 on: February 03, 2020, 12:37:38 AM »
Hi,

 I uploaded on the Ecosystem a new action VideoPlayerSetDirectAudioVolume. Can you get it and check if it works for you?

Bye,

 Jean

AxelG

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Videoclip Set Volume[SOLVED]
« Reply #10 on: February 06, 2020, 04:56:07 PM »
Thank you Jean, it works!

Best,
Axel