playMaker

Author Topic: Memory issue  (Read 1209 times)

Thomas

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Memory issue
« on: June 01, 2015, 01:36:12 PM »
Hi,
I use Playmaker 1.7.8.3 and I seem to have a memory issue :
If I create a GameObject in the scene with a simple fsm with a single state and one action doing nothing but referencing a prefab.
After destroying the GameObject and using UnloadUnusedAssets, the prefab still shows in the profiler under Assets/GameObjects.
If I do the same thing with a MonoBehaviour referencing a prefab, the prefab disappears from the profiler after using UnloadUnusedAssets.

I haven’t found any other post about this so I hope it’s not a duplicate.

Thanks !

Thomas

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Memory issue
« Reply #1 on: June 02, 2015, 02:30:03 AM »
Here is a simple project reproducing the problem.
Just add Playmaker, build & run and connect the profiler.
In the detailed memory profiler, expand Assets/GameObject, you will see PrefabFromFsm.

I use Unity 5.0.2.

Thomas

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Memory issue
« Reply #2 on: June 05, 2015, 04:45:31 AM »
Up!
This leak is a major issue for us and we cannot find any solution!
Is there anything we can do?

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14832
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Memory issue
« Reply #3 on: June 05, 2015, 07:54:01 AM »
Hi,

 Can you submit a bug report on this via the PlayMaker menu? thanks.

I can witness this too, I made the script with a command so that I can witness before and after the deletion and cg collecting.

I also tried with using an FsmGameObject and it's the same.

That's very odd, hopefully this is something Alex will be able to pin point and address.

Bye,

 Jean