playMaker

Author Topic: Set my position to match  (Read 3619 times)

FritsLyn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Set my position to match
« on: August 10, 2015, 11:13:32 AM »
I think a trillion times I have made this with PlayMaker:

Create variables, with all that includes
Get position (fill out)
Set position (fill out)
Make sure world / local matches (which it does not by default, which then again has caused about a trillion tinybugs for me)

...

I know it's spoiled, but BOY I'd be pleased for that one action that did this trivial task:

*****
Set
[My by default]
[ ] position
[ ] rotation
to match
[Variable or reference]
[ ] every frame
*****

OMG, that'd be a time saver :D

I'll buy a beer to that person any time :D

Thanks!! :)

sebaslive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
    • Frame Tale Studios
Re: Set my position to match
« Reply #1 on: August 10, 2015, 03:54:26 PM »
Since you're offering... how about a steam game that's worth the price of beer?  ;D
All my VR games use Steam VR Playmaker Toolkit: http://u3d.as/u20
And Oculus Touch Playmaker Toolkit: http://u3d.as/QT5


Follow me @sebasRez

FritsLyn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Re: Set my position to match
« Reply #2 on: August 11, 2015, 12:23:00 AM »
You've got it

sebaslive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
    • Frame Tale Studios
Re: Set my position to match
« Reply #3 on: August 11, 2015, 10:05:53 AM »
Sent you a message!
All my VR games use Steam VR Playmaker Toolkit: http://u3d.as/u20
And Oculus Touch Playmaker Toolkit: http://u3d.as/QT5


Follow me @sebasRez

terri

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 371
    • View Profile
    • terrivellmann.tumblr.com
Re: Set my position to match
« Reply #4 on: August 11, 2015, 03:21:51 PM »
uhh I made a version is it weird if I post it now?

sebaslive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
    • Frame Tale Studios
Re: Set my position to match
« Reply #5 on: August 11, 2015, 03:23:12 PM »
No, go ahead! better for fritslyn haha
All my VR games use Steam VR Playmaker Toolkit: http://u3d.as/u20
And Oculus Touch Playmaker Toolkit: http://u3d.as/QT5


Follow me @sebasRez

FritsLyn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Re: Set my position to match
« Reply #6 on: August 12, 2015, 12:45:40 AM »
Woohoo - Answered private message, please post files here so everyone can bebefit! Thanks a bunch guys :D

FritsLyn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Re: Set my position to match
« Reply #7 on: August 12, 2015, 12:50:36 AM »
Oh - sebaslive: Please, let's see how many clicks we can avoid, please make

'Match position', 'World space', 'Every frame' and 'Late update' defaults.

Then it's the perfect 'Glue to something else'-tool: Just fill out what to glue to, done..!

Thanks a bunch :)

terri

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 371
    • View Profile
    • terrivellmann.tumblr.com
Re: Set my position to match
« Reply #8 on: August 12, 2015, 06:06:59 AM »
ok! here's mine, can't say if it works any differently than Seba's since I haven't looked at it


sebaslive

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
    • Frame Tale Studios
Re: Set my position to match
« Reply #9 on: August 12, 2015, 06:13:01 AM »
It's different, I did not include a scale option but that was a good idea to have.

Here is mine just to see the difference.
« Last Edit: August 12, 2015, 06:16:21 AM by sebaslive »
All my VR games use Steam VR Playmaker Toolkit: http://u3d.as/u20
And Oculus Touch Playmaker Toolkit: http://u3d.as/QT5


Follow me @sebasRez

terri

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 371
    • View Profile
    • terrivellmann.tumblr.com
Re: Set my position to match
« Reply #10 on: August 12, 2015, 06:24:11 AM »
cool, thanks for sharing

I wonder what other stuff like this could be done to minimize repetitive action sequences

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3506
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: Set my position to match
« Reply #11 on: September 02, 2015, 11:05:54 AM »
Hi,
i have tested this a bit and i have added the one from terri to the EcoSystem.

thanks both of you for making this :)
« Last Edit: September 09, 2015, 01:40:10 PM by djaydino »