playMaker

Author Topic: FSM Not Recognizing Start State  (Read 178 times)

rondmc

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
FSM Not Recognizing Start State
« on: September 22, 2017, 05:15:32 PM »
All I know is I hit Ctrl + Z in the editor and now when Reset on Disable is disabled, my FSM doesn't want to start on the Start state. It skips down two states (I think the one I was working on when I pressed Ctrl + Z) no matter what the start state is.

Enabling Reset on Disable fixes it, but disabling it again returns the same glitch. Copying the FSM and pasting it's values from the inspector didn't work.

Creating a new FSM and copying the states through click and drag > copy/paste did fix the issue though. Luckily everything else carried over. Might want to look into it or at least this post can help someone else who might run across the issue.

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2265
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: FSM Not Recognizing Start State
« Reply #1 on: September 22, 2017, 06:12:52 PM »
Hi,
What unity / playmaker version are you using.

rondmc

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: FSM Not Recognizing Start State
« Reply #2 on: September 22, 2017, 09:06:53 PM »
Unity - 2017.1.1f1
Playmaker - 1.8.5

Definitely has something to do with undo/redo because it just happened again.
« Last Edit: September 23, 2017, 09:47:36 PM by rondmc »

djaydino

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2265
    • View Profile
    • jinxtergames
Re: FSM Not Recognizing Start State
« Reply #3 on: September 23, 2017, 07:05:13 AM »
Hi,
i guess you mean 2017.1

Can you show in a video how this happens.

I will contact alex.

rondmc

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: FSM Not Recognizing Start State
« Reply #4 on: September 23, 2017, 10:33:19 PM »
Sure thing, here's the link to the video: https://youtu.be/kyzXh9DCt1s

I start the FSM and it starts normally.
I then copy/paste some states and Ctrl+Z to undo them and the FSM runs normally again.
I do the same thing, but then the Start State is skipped on the third try.