playMaker

Author Topic: Using actions to move  (Read 2857 times)

shinodan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 180
    • View Profile
    • Shinozone
Using actions to move
« on: April 01, 2012, 11:13:59 PM »
Ive been trying for 2 days now... i have a guitexture that changes states on touch and release, when its touched i have a simple move action with my character selected, everything i try works untill i try it with the touchscreen. its going to destroy my head. i dont know why i cant get simple forward and backward buttons!!!!
please help <3 its much appreciated.

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14501
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Using actions to move
« Reply #1 on: April 02, 2012, 12:39:11 AM »
Hi,

 Is it just this texture or are you totally unable to get any touch at all, not just on that guitexture, but in general?

 Could you make screenshots of the various fsm and state actions involved? that's help find the problem.

 bye,

 Jean

shinodan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 180
    • View Profile
    • Shinozone
Re: Using actions to move
« Reply #2 on: April 02, 2012, 01:12:57 AM »
Screenshot below, its simple, 2 states, one state should activate movement the other state do nothing apart from wait for a touch to move to state 2.

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14501
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Using actions to move
« Reply #3 on: April 02, 2012, 03:18:19 AM »
Ok,

 Are you testing with Unity Remote? if not, get the unity remote app and test with it. You'll be able to debug way better like so.

will try to make a similar set up and get back to you.

 Bye,

 Jean

shinodan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 180
    • View Profile
    • Shinozone
Re: Using actions to move
« Reply #4 on: April 02, 2012, 03:29:30 AM »
Hey, i am using the unity remote, and the states respond to touch's.

Thankyou big much for your timee <3

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14501
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Using actions to move
« Reply #5 on: April 02, 2012, 04:08:15 AM »
So you have it working right?


shinodan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 180
    • View Profile
    • Shinozone
Re: Using actions to move
« Reply #6 on: April 02, 2012, 04:36:13 AM »
lol no, my character wont respond, but the touch states all work, thats why im so confused.. :(

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14501
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Using actions to move
« Reply #7 on: April 02, 2012, 07:05:08 AM »
ok, I see

 not sure what could be wrong... if you want to send me a pm with the project, I'll sure look at it.


 Bye,

 Jean