playMaker

Author Topic: Fixing IL2CPP linking errors[SOLVED]  (Read 29402 times)

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #60 on: July 20, 2015, 03:07:37 AM »
Hi,

Great :)

 Also, make sure you use custom actions when available, and if not, simply make a request, and bump them if you don't get any reply, for all the default access to Unity stuff, we should cover as much as we can.

Bye,

 Jean

bbkyrs

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #61 on: July 22, 2015, 03:42:16 PM »
Hi, I just downloaded your linker wizard, but after "install" it still says "nothing to import". Please advice.

Thanks.

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #62 on: July 22, 2015, 09:55:27 PM »
Hi,

 Then it means you have everything, does that not trigger the wizard to let you update the link,xml when you play your scene?

Bye,

 Jean

bbkyrs

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #63 on: July 23, 2015, 10:37:07 AM »
I get the same thing as craigz's screenshots. There's no button other than the "install Actions", and nothing comes up under the preview. Logs show up at console though.

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #64 on: July 23, 2015, 11:12:38 PM »
Hi,

 Ok, let me run some more tests, there is a corner case I am not dealing with it seems. the problem likely is on updating the actions, I modified the actions so that they can inform about their access, and it seems that when you import the actions from the wizard you don't get them installed properly.

Maybe reinstalling PlayMaker ( just to force a refresh on the actions) and then start from 1: on the wizard could help.

Bye,

 Jean

bbkyrs

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #65 on: July 24, 2015, 09:48:17 AM »
Tried reinstalling Playmaker, also tried reinstalling the linker wizard, still the same :(

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #66 on: July 27, 2015, 04:15:14 AM »
Hi,

 ok, Please redownload from the original post.

 If importing the custom actions when clicking on the wizard button still says you have nothing new to import, do the following ( cause there is nothing I can do unfortunatly about this..)

- delete the following actions:
GetProperty
SetProperty
InvokeMethod

they are all three in PlayMaker/actions folder.

Then import again from the wizard inspector.

note: if you run multiple instance of Unity on your computer importing packagin gives unpredictable results as it can be fired to a different instance of Unity, so make sure you only run one Unity during that step.

Bye,

 Jean

bbkyrs

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #67 on: July 27, 2015, 12:06:18 PM »
Hi Jean,

Tried and still the same. I'll probably just wait for the next Playmaker / Unity updates, and hope things will be automatically fixed. Thanks for your help.

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #68 on: July 28, 2015, 01:50:08 AM »
Hi,

 Unfortunly, nothing is going to get fixed within Unity nor PlayMaker, it's simply the way it works that you have to use link.xml in come cases when you use reflections.

I think I know what happened, I messed up the packaging.. Can you try again :)

 Thanks for your patience.

 Bye,

 Jean


bbkyrs

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #69 on: July 29, 2015, 09:29:11 AM »
It worked! Thanks Jean, you are awesome :)

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #70 on: July 29, 2015, 10:39:48 PM »
Hi,

 ahh, good. I'll wrap it up and make this available on the ecosystem.

 Bye,

 Jean

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #71 on: September 10, 2015, 09:25:35 AM »
Hi,

 The linker Wizard is now available on the Ecosystem, with sample and video.


 Bye,

 Jean

RAWilco

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
    • StinBeard
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #72 on: September 11, 2015, 10:37:50 AM »
Unfortunately it seems that I am still having issues with my project after building to iOS using IL2CPP. I've gone through my entire project using the linker wizard to update the link.xml file, but I am still experiencing the following issues:

  • UI Buttons not responding (using the Playmaker UI Proxy from the Ecosystem.)
  • UI Text property not being set by the Set Property (it just shows the default value, as demonstrated in the linker wizard video).

It is almost as if my project is not recognising the link.xml file, even though it is all up to date.

I was wondering, is anyone else still having problems, despite having used the linker wizard? And could this behaviour perhaps be caused by something else entirely regarding IL2CPP?

My project worked fine on iOS when built using Mono2x, so there is definitely something going wrong after switching to IL2CPP (I just have no idea what that might be).



Just for reference, here is a copy of my link.xml file (which seems fine as far as I can see):

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<linker>
  <assembly fullname="System">
    <namespace fullname="System.Net" preserve="all" />
    <namespace fullname="System.Net.Sockets" preserve="all" />
    <namespace fullname="System.Net.Cache" preserve="all" />
    <namespace fullname="System.Net.Mime" preserve="all" />
    <namespace fullname="System.Net.Security" preserve="all" />
    <namespace fullname="System.Net.NetworkInformation" preserve="all" />
  </assembly>
  <assembly fullname="UnityEngine">
    <type fullname="UnityEngine.ParticleSystem" preserve="all" />
    <type fullname="UnityEngine.GameObject" preserve="all" />
  </assembly>
  <assembly fullname="UnityEngine.UI">
    <type fullname="UnityEngine.UI.Text" preserve="all" />
  </assembly>
</linker>

jeanfabre

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12342
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #73 on: September 11, 2015, 10:57:45 AM »
Hi,

 ok, odd.

- I'll try and replicate accessing UI Text using set property

- UI Buttons are not related to the link.xml if you use the PlayMaker UI Proxy, so the issue is different here. Are you sure you have setup the canvas properly ( to have mobile input working ( the default setup should work).

Bye,

 Jean

RAWilco

  • Playmaker Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
    • StinBeard
Re: Fixing IL2CPP linking errors
« Reply #74 on: September 11, 2015, 12:55:25 PM »
That's right I am just using a default canvas for my UI. It is not particularly complex, so I'm fairly sure there aren't any conflicts going on anywhere. Plus mobile input works without any issues at all when building with Mono2x.

I've also tried building using IL2CPP from a completely fresh project using no other assets than what was supplied with the Linker Wizard sample package, and I still get the same issue. So rather than "All is good" I keep getting the question marks.