playMaker

Author Topic: [SOLVED] game very slow for a few seconds  (Read 2257 times)

Loic Joint

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
[SOLVED] game very slow for a few seconds
« on: July 02, 2012, 02:51:18 AM »
Hello,

Since I updated Playmaker (from version 1.2 to 1.4 I think) I noticed that the game very slow for a few seconds after launching a scene, but later, more fluid than with the old version of Playmaker.

There 't there a way that the game is not slow to launch? (even by hiding the game).

I just make a video of the problem if necessary,
Thank you!
« Last Edit: July 05, 2012, 05:53:50 AM by Alex Chouls »

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3631
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Re: game very slow for a few seconds
« Reply #1 on: July 02, 2012, 08:21:59 AM »
Is this in the editor or standalone build?

Loic Joint

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Re: game very slow for a few seconds
« Reply #2 on: July 02, 2012, 08:52:52 AM »
thank you for your help Alex Chouls ^^

This happens in both cases. The problem disappears when I delete the "mesh collider" of my walls (big levels).

Loic Joint

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Re: game very slow for a few seconds
« Reply #3 on: July 04, 2012, 12:02:45 AM »
No solutions ?  :-\

Alex Chouls

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3631
  • Official Playmaker Support
    • View Profile
    • LinkedIn
Re: game very slow for a few seconds
« Reply #4 on: July 04, 2012, 08:41:22 AM »
If deleting the mesh collider fixes it, it sounds like a Unity issue... can you optimize the collision meshes for the levels?

Or maybe some objects start out in collision with the mesh collider - I've seen this slow down game engines on startup, since the objects need to be pushed out of collision...

Loic Joint

  • Junior Playmaker
  • **
  • Posts: 76
    • View Profile
Re: game very slow for a few seconds
« Reply #5 on: July 05, 2012, 12:05:27 AM »
Thank you!

The problem had indeed Unity and collider ^^
everything works fine now :)